måndag 18 april 2011

Svar på tal till fastighetsdirektör Kindberg

Fastighetsdirektören Daniel Kindberg påstår att Pär Löfstrand och Folkpartiet försöker lura väljarna, detta är givetvis inte sant utan påminner mer om retoriken hos ett barn som riskerar att förlora sin utlovade 56 tums platt-TV. Nu har dock pojkens föräldrar (skattebetalarna) insett att även hans fiolspelande syster, skridskoåkande lillebror och kulturintresserade morfar har anspråk på familjens ansträngda plånbok nu när det är dags att betala av på lånen. Till sak, om Kindberg bemödat sig hade han kunnat läsa den finansieringsplan för Campus som den politiska majoriteten valde att stoppa i sanden innan den s.k. arenautredningen tog vid. Nu är det emellertid så att vi vet mindre om kostnaderna och kalkylerna för alternativ R3 än om Folkpartiets förordade Campusalternativ. Hur många isytor blir det på R3, ska det byggas för stora evenemang eller inte? Vem vet vi kanske behöver en stor evenemangsarena på R3 ifall Robert Wells och Cirkus Scott råkar komma till stan samtidigt!
Det enda vi vet om R3 är att det garanterat kommer bli dyrt för skattebetalarna. I en finansieringsplan för Campus, som behöver mer utredning, är hyreskostnaden för isytorna beräknad till 6 mkr för kommunen, på R3 är driften av isytorna kalkylerad till 25-30 mkr/år! På en tioårsperiod är det 190 miljoner skattekronor. Nu är det så, som säkert också Kindberg känner till, att kommunen inte valt att utreda Campusalternativet, utan de alternativ som utreddes var tre alternativ i direkt anslutning till stadsdel norr! Folkpartiets förhoppning är att få till stånd en oberoende arenautredning där även campusalternativet får en rättvis bedömning. Vi hoppas nu att kommuninnevånarna i stor utsträckning ger oss stöd och sluter upp bakom vårt initiativ till folkomröstning. Nu när kommunen står inför stora besparingar anser vi att alla alternativ ska värderas. Investeringar i 260 miljonersklassen bör få stå åt sidan så att vi kan säkra skolor och annan välfärd. Sen, när vi har bättre ekonomi ska samtliga alternativ för vintersporterna och gymnastiken värderas. Avslutningsvis är det för oss folkpartister naturligt att elitidrott, ungdomsidrott, näringsliv och forskning samverkar och befruktas av varandra.

2 kommentarer:

  1. Hur många isytor blir det på R3, ska det byggas för stora evenemang eller inte? Vem vet vi kanske behöver en stor evenemangsarena på R3 ifall Robert Wells och Cirkus Scott råkar komma till stan samtidigt!

    SvaraRadera
  2. Oj, den som gräver han finner. Ursäkta att jag inte upptäckt din fråga tidigare. Tyvärr verkar det vara prislappen 260 mkr som är det viktiga i sammanhanget sen får vi se vad som får plats. Det har succesivt krympt från 3 till 2 isytor. Eftersom Socialdemokraterna valt att arbeta i sann odemokratisk anda och lämnat oss i FP utanför hela processen kan vi bara stå utanför och yrka på förbättringar och förändringar. Vi menar att arenan måste inhysa fler aktiviteter för att få en bättre åretruntbeläggning. Vi har föreslagit bland annat squashhallar och löparbanor men blivit nedröstade. Nu försöker vi med klättervägg för att skapa goda förutsättningar för de ökade antalet intresserade klättrare som bor i kommunen. Jag är allvarligt talat mycket oroad över majoritetens TONDÖVHET.

    SvaraRadera